Nem kötelező, de ajánlott: autómentési biztosítás

autómentési biztosítás

Ha nyaralni mész, főleg ha külföldi utat tervezel az autómentési biztosítást mindenképpen érdemes megkötni, mielőtt útnak indulsz.

Egy váratlan defekt vagy motorhiba bármikor okozhat fennakadást. Ha annyira messze kerültél otthonodtól, hogy hirtelen nincs kihez fordulnod, akkor bizony nehéz lesz megoldani a problémát.

Elkezdheted az út mellett szerelni a járművet, de ha nem egy kis apróságról van szó, akkor vajmi kevés esélyed lesz megtalálni egymagad a problémát. Főleg abban az esetben nem, ha szerszámok sem állnak rendelkezésedre. Szerszámokért, emelőért becsengetni a közeli lakókhoz kellemetlen lehet, és ki tudja, hogy hányadik háznál fogod megkapni a segítséget.

autómentési biztosítás

Az ilyen helyzetekben kihívott szerelő extra magas árat fog felszámolni és az sem biztos, hogy a helyszínen azonnal meg fogja tudni számodra oldani a problémát. Hívhatsz autómentőt, azonban szintén nagy számlára számíthatsz, hiszen valószínűleg nem néhány kilométerre robbanttál le az otthonodtól.

Ezeknek a helyzeteknek az elkerülésére szolgál  az autómentési biztosítás, amely a biztosítás kötés ellenében költség nélkül hazaszállítja járművedet és téged is. Ez megkímél attól, hogy szorult helyzetedben bármelyik szerelő vagy autómentő ajánlatát elfogadd vagy hogy órákig kelljen ácsorognod az útmentén.

Az autómentési biztosítás legnagyobb előnye, hogy akár külföldre is érvényesíthető. Mondanom sem kell, hogy egy külföldön ért baleset, defekt vagy bármi egyéb mekkora bajba tudja sodorni az embert. Az autómentő onnan is ki fog húzni a csávából és bár az utazásnak vége szakad, de a problémát gyorsan fogják orvosolni, díjtalanul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*