Balesetbiztosítás jogosítvány nélkül?

A kötelező balesetbiztosítás papírjait töltögetve talán már felfedezted magad is azt a tényt, hogy van mód kiválasztani a lehetőségek közül, hogy nem rendelkezel jogosítvánnyal.

Balesetbiztosítás átiratáshoz

Tegyük fel, hogy vettél egy nagyobb köbcentis motorkerékpárt, amelyre később szeretnéd majd letenni a jogosítványt. Az átíratáshoz azonban szükséges valamelyik biztosítónál kötelező balesetbiztosítást kötnöd.

balesetbiztosítás

Bár már itt is felmerül a kérdés, hogy vajon mi értelme a balesetbiztosításnak, ha a biztosított személy jogosítvány híján még csak fel sem ülhet a motorjára, de nem ez a legnagyobb meghökkentő tény.

Balesetbiztosítás és a bónuszpontok

Megkötötted a balesetbiztosítást, a neveden van a motor, a jogosítványt azonban halasztod. Telnek az évek, a motor áll a garázsban, a bónusz pontjaid azonban növekednek évről-évre. Milyen meglepő! Nem okoztál balesetet a garázsban!

Természetesen előfordulhat az a verzió, hogy a gépjárművet kölcsönadod egy másik személynek, amikor az egész érthetővé válik. Azonban kérdéses, hogy a kötelező biztosítás miért kötelező azok számára, akik egyelőre nem kívánnak részt venni a forgalomban? A bónusz pedig miért emelkedik évről évre, holott egy métert sem tettél meg a járművel? Persze, jó hogy kevesebbet kell fizetni, de érthetetlen a logika, hogy miért nincs megtett kilométerhez kötve a szabály.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*